rabarbertaart

Rabarbertaart

1 pak filodeeg ( plus 80 gr gesmolten boter) of 6 plakken, diepvriesbladerdeeg, 150 gr suiker, 1 snufje zout, 1/2 tl nootmuskaat vers geraspt, 1 tl sinaasappelschil geraspt, 2 kleine eieren, 2 el slagroom, 3 el bloem, 500gr rabarber.

Bereiding

Oven op 180 graden voorverwarmen. Bekleed en laage taartvorm( quichevorm) met bakpapier. Leg 3-4 lagen filodeeg erin, die royaal over de rand hangen, bestrijk met gesmolten boter, gaa zo door tot alle filodeeg op is;of roll de diepvriesbladerdeeg uit tot een lap van ongeveer de groote van de taatrvorm en bekleed de vorm ermee. Doe de suiker, zout, nootmuskaat, sinaasappelschill, ei, slagroom en bloem in een kom en meng goed, voeg de in dobbelsteen gesneden rhabarber erbij en meng goed. Giet het mengsel op de deeg. Als je filodeeg hebt gebruikt sla je de overhangenden einden naar binnen en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter. Zet de taart 30-40 min. in de oven (kijk uit dat de taart niet de donker wordt, desnoods de temperatuur en tijd aan passen). Laat enigzins afkoelen en serveer lauwarm met lobbig geklopte slagroom en een soep ( bijv. poempoensoep) als avondeten.

Prijzen groentepakket

1 persoons groentepakket € 7,75
2 persoons groentepakket € 12,50
3 persoons groentepakket € 18,00
4 persoons groentepakket € 23,00

Aanmelden groentepakket

Elke week wordt het groentepakket bij jou in de buurt geleverd. Je kunt je ervoor aanmelden.

Contact Tuinderij Ruimzicht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar