Braadkip half

15.50 /kg

demeter-keurmerk-Boerderij Ruimzicht

Braadkip maak je klaar in de oven. Kruid de kip met peper, zout en kipkruiden.

Diepgevroren, per stuk verpakt
Circa 800 gram
€ 15,50 kg
Het gewicht is een indicatie. Het verschil in prijs wordt bij afhalen verrekend.

Niet op voorraad

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Braadkip maak je klaar in de oven. Kruid de kip met peper, zout en kipkruiden. Zet de oven niet te hoog (160 graden) en braad de kip langzaam. Geruik het braadvocht om de kip te oversauzen zodat het lekker mals blijft. Van de botten van braadkip kun je achteraf bottenbouillon maken. De Braadkip is van de biologische Simpenbergher Boskip.

Leefkwaliteit

Het kippenvlees is afkomstig van Boerderij Zuuver. Daar leven de kippen in een bos. Bos is het meest natuurlijke habitat voor een biologische kip.
Daar voelen ze zich veilig en beschut en scharrelen er gemoedelijk alle ingrediënten voor een gezond en veelzijdig menu bij elkaar. Zelfs ‘s nachts slapen ze hoog in een boom tussen de bladeren, of in een holle boom in het bos. Liever dan ‘op stok’ in de stal. In het bos vinden ze zelf volop allerlei grassen, kruiden, insecten en bessen. Daarnaast krijgen ze van hen 100% biovoer, dat ze in de buurt inkopen en zelf verbouwen. Hoewel de kippen naast hun bosmenu maar weinig behoefte hebben aan dat extra voer. Door het gevarieerde, gezonde menu en alle ruimte voelen ze zich opperbest!

Beschikbaarheid

Met de natuur mee werken, dat betekent dat wij niet het hele jaar kippenvlees voorradig hebben. Het seizoen start in mei en eindigt tegen het einde van het kalenderjaar.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Verpakt per

800 gram

Merk

Demeter

demeter-keurmerk-Boerderij Ruimzicht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Braadkip half” te beoordelen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.