250 g pompoenpuree (pompoen in blokjes en 45 min in de oven, vries ze in porties van 200-250 g in)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel chilivlokken
200 g volkorenmeel
½ eetlepel bakpoeder
BEREIDING:
1. Smeer de scholfilet aan de ruwe kant in met pesto
2. Rol de schol vanaf de spitse punt op en zet het vast met een satéprikker
3. Stoom de schol 5 minuten
4. Meng pompoenpuree, paprikapoeder, chilivlokken, melk, volkorenmeel en bakpoeder tot een stevig beslag
5. Warm een koekenpan met een scheut olie goed op
6. Verdeel 3 schepjes beslag in de pan
7. Bak de stevige pannenkoekjes (type American pancake) aan beide kanten licht bruin
COMBINEERT met: tomaat, komkommer, taugé, erwten, wortel of augurkjes.
SMAAKindicatie: zacht zoete pannenkoekjes. Heb je pannekoekjes over? Met suiker en cacaopoeder is het een heerlijke snack of nagerecht.
KLAAR nadat je de eerste pannenkoekjes al weg heb gesmikkeld, ruim een half uur (vooral het bakken van die kleine pannenkoekjes is tijdrovend, maak een grote en je bent veel sneller klaar)