bietjes-in-bladerdeeg

Bietjes in bladerdeeg

BENODIGDHEDEN: voor 8 pers.

1 middel tot klein bietje per persoon
200 gram sjalotten
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 el balsamico azijn
1 plak bladerdeeg (of hartige) per bietje
200 gram zuivelspread bv bieslook
1 losgeklopt ei
Bakpapier
Aluminium folie om de bietjes te verpakken

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 200 C.
Schil de bietjes, leg ze op een stukje alu folie, bestrooi ze met grof zeezout en verpak ze. Pof ze in ong. 20 a 30 min. gaar (afhankelijk van de grootte). Neem uit de oven en verwijder de folie.

Snijd de sjalotten en de knoflook heel fijn. Verhit de olie en fruit dit mengsel ong 8 min op middelhoog vuur. Voeg balsamico-azijn toe, laat nog even meebakken en laat afkoelen.
Schep dit mengsel door de spread en voeg naar behoefte nog wat peper uit de molen en zout toe.

Van tevoren is het bladerdeeg ontdooid. Gebruik per bietje 1 plakje.
Snij het bietje in plakken, leg dakpansgewijs op het bladerdeeg en doe als topping een flinke dessertlepel spread over/tussen de plakjes biet.

Vouw het deeg met de punten naar elkaar toe en “kneed” de randjes dicht (om te voorkomen dat de spread er uitloopt tijdens het bakken) en leg het pakketje op de bakplaat waar een vel bakpapier in ligt. Doe dit zo met alle bietjes.

Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bak in 20 a 30 min goudbruin.

Mmmmm smullen!!
Dit recept is gemaakt door Elisabeth van Aalderen
voor de nieuwjaarsborrel Ruimzicht 5 jan. ’18