Marjoraan marjolein

Majoraan of echte marjolein

Snelle soep voor 2 personen 1 zakje soepgroenten, 1 ui, gesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 liter bouillon
1 theel. peterselie, 1 theel. majoraan, 1 theel. tijm, peper en zout.

Bereiding

Fruit een ui in olie. Voeg de soepgroenten toe en roerbak ze even mee. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 10 min. koken tot de soepgroenten gaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en kruiden. Variatie met linzen: Voeg samen met de bouillon rode linzen toe en laat de soep 20 min. sudderen. Serveer eventueel met zure room.

Echte marjolein smaakt fris, zoetig en tegelijkertijd gekruid. Echte marjolein heeft een zachtere smaak dan oregano (wilde marjolein). Het kruid maakt traditioneel onderdeel uit van de Provençaalse kruidenmix. Een andere benaming voor echte marjolein is majoraan.

Marjolein wordt gebruikt in salades, soepen, sauzen, vlees, aardappelgerechten, kaas en likeur. Wat specifieker kom je het kruid zoal tegen in tomatengerechten, ragouts en gebraden wild. Het blad van marjolein kun je zowel vers als gedroogd gebruiken en geurt heerlijk in gerechten.

Prijzen groentepakket

1 persoons groentepakket € 7,75
2 persoons groentepakket € 12,50
3 persoons groentepakket € 18,00
4 persoons groentepakket € 23,00

Aanmelden groentepakket

Elke week wordt het groentepakket bij jou in de buurt geleverd. Je kunt je ervoor aanmelden.

Contact Tuinderij Ruimzicht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.