Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Heerlijke STOOFPEERTJES voor 2 personen. 600 g. stoofperen, een paar dunne schilletjes van biologisch geteelde citroen of sinaasappel, stukje pijpkaneel, 2 kruidnagelen, 1 dl. vruchtensiroop of diksap
evt. een scheutje bessensap, 1 eetl. maïzena of aardappelmeel.

Bereiding

Schil de peertjes, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Breng de peerpartjes met citroen- of sinaasappelschil, pijpkaneel en kruidnagelen in een laagje water aan de kook. Laat het op een laag pitje met deksel op de pan koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe. Voeg na minimaal een uur siroop of diksap en eventueel bessensap toe om de peertjes zoet en rood te laten worden. Laat de peertjes nog ongeveer 15 min. zachtjes doorkoken. Roer maïzena of aardappelmeel met wat water tot een papje. Voeg al roerende zoveel aan het perenvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Kook gedroogde abrikozen, rozijnen of pruimen mee.

Prijzen groentepakket

1 persoons groentepakket € 7,75
2 persoons groentepakket € 12,50
3 persoons groentepakket € 18,00
4 persoons groentepakket € 23,00

Aanmelden groentepakket

Elke week wordt het groentepakket bij jou in de buurt geleverd. Je kunt je ervoor aanmelden.

Contact Tuinderij Ruimzicht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.