Verslag Open Dag 2016

Zaterdag 25 juni 2016 organiseerde Milieudefensie samen met Allemaal Lokaal pilotboer Gerjo Koskamp een Open Dag op boerderij Ruimzicht.

Op de open dag kon je rondkijken op boerderij en tuinderij Ruimzicht. Met boer Gerjo kun je praten over zijn overstap naar regionaal veevoer en met groenteteler Fred kun je spreken over de tuinderij. En weet je al meer over het opwekken van energie op de boerderij en de unieke familiekudde waarbij de kalfjes bij de koe blijven.
Er zijn allerlei lokale producten verkrijgbaar, er is muziek en er zijn er volop activiteiten voor kinderen.

100% lokaal

Samen met Milieudefensie zorgt boerderij Ruimzicht ervoor dat de koeien lokaal geproduceerd veevoer krijgen in plaats van soja uit Zuid-Amerika. Daar is de Aurora Lentekaas uit voortgekomen, een 100% lokaal en oerwoudvrij kaasje dat onlangs in de schappen van de Ekoplaza lag. En op de open dag kun je zelf de nieuwe Aurora Zomerkaas proeven. Met deze kaas wordt aangetoond dat regionaal veevoer een haalbaar, duurzaam alternatief is. Niks geen gesleep van soja over de halve wereldbol, geen oerwoudkap en geen landonteigening voor onze zuivel zoals kaas!
Dus kom lekker proeven van de 100% lokaal geteelde Aurora Lentekaas!
Van boerderij Ruimzicht dus!

Programma

Tijdens de open dag laat Aurora, de kaasmakerij zien hoe de melk van Boerderij Ruimzicht verwerkt wordt, en de veevoerfabrikant Agruniek Rijnvallei laat zien hoe het lokale krachtvoer gemaakt wordt.

Maar er is nog veel meer te beleven deze dag. Hoor en zie er meer over tijdens de rondleidingen die gehouden zullen worden op het erf en in de tuin. Maak kennis met de familiekudde en hun heuvelstal.

Kinderen kunnen de kalfjes knuffelen, een koe met de hand melken en trampoline springen tussen de strobalen (en psst…, er zijn ook jonge poesjes).

Verder zijn er natuurlijk lekkere biologische hapjes en drankjes en muziek.

Rondleidingen:

Vee: 13 uur
15 uur
Tuin: 13.45 uur
15.45 uur

Fotoverslag 2016

foto’s zijn gemaakt door fotograaf Remo Wormmeester


Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.