Tuinderij

Biologische Tuinderij Ruimzicht is gevestigd op Boerderij Ruimzicht. De Tuinderij wordt beheerd door Imke Kuiper.

Gezonde groentes uit het seizoen

De tuinderij ligt aan de overkant van de weg en is volledig onderdeel van Boerderij Ruimzicht. Sinds 2021 is Imke de tuinder op deze biologisch-dynamische tuinderij. Met hulp van haar vriend Martijn en enthousiaste vrijwilligers wordt een tal van groentes verbouwd, waarbij aandacht is voor de samenhang tussen mens, plant, bodem en dier.

Heel concreet betekent dit dat we de bodem voeden met mest van eigen bedrijf. Door diverse groentesoorten, bloemen en kruiden door elkaar te telen proberen we een levendig systeem te creëren. Ongewenste indringers (denk aan de bladluis) krijgen zo minder kans, omdat de ‘rovers’ zoals het lieveheersbeestje in grote aantallen aanwezig zijn. Wie goed kijkt ziet niet alleen de groentes, maar ziet een machtig mooi samenspel van talloze insecten, planten en vogels.

Uiteindelijk levert dit super gezonde groentes op bomvol vitamientjes! Malse sla uit de vollegrond, verse peulen, bonen, courgettes en pompoenen. En dit is nog maar een kleine selectie van de ruim 40 soorten groentes die we verbouwen. Vroege sla en spinazie komen uit de tunnelkas op de tuin, waar over de zomer de warmteminnende gewassen in groeien zoals komkommers, tomaten en aubergines. Daarnaast heeft de tuin een wat wilder gedeelte met verschillende soorten bessenstruiken, kruiden en bloemen.

Waar te koop

De groentes zijn te koop in de Ruimzicht marktkraam, in de boerderijwinkel en zijn te vinden in de groentepakketten.

Groenten van de tuinderij zijn te koop  in de boerderijwinkel en op de markt in Doetinchem.

Contact Tuinderij Ruimzicht

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.

Nieuwsbrief