Boerderij Ruimzicht

Boerderij Ruimzicht is een biologisch dynamisch melkveebedrijf met een tuinderij in Halle (Achterhoek). De missie van Boerderij Ruimzicht is natuur-inclusieve landbouw bedrijven en lokaal ondernemen met aandacht voor bodem, plant, dier en mens. Zo blijven de kalfjes bij de koe in de familiekudde waarin alle leeftijden samen opgaan, zijn de koeien vrijwel het hele jaar in de wei te vinden en is het bedrijf energie neutraal.

Onze boerderijproducten

Je kunt onze boerderijproducten online bestellen. Je kunt je bestelde producten ophalen in onze boerderijwinkel of op de dinsdagochtendmarkt in Doetinchem. De Boerderijwinkel is op vrijdag en zaterdag geopend. Hier verkopen wij onze zelfgemaakte kazen en ook vlees, groenten én rauwmelkse zuivelproducten van eigen bedrijf. Verder beschikt Boerderij Ruimzicht over een aangename ontmoetingsruimte wat haar zeer geschikt maakt voor boerderijeducatie, excursies en vergaderingen.
De boerderij wordt gerund door Gerjo, Annet en Jara. Gerjo en Jara zorgen voor het vee en Jara beheert daarnaast de marktkraam en samen met Annet de boerderijwinkel.

Biologisch Dynamisch

Ruimzicht zorgt voor een gezonde voedselproductie in een bewuste omgang met de aarde en de mens. De bewustwording naar buiten toe speelt daarbij een belangrijke rol. Dat doen we met Biologisch-dynamische landbouw. Deze aanpak zorgt voor natuur, plant, dier en mens. We putten de natuurlijke bronnen niet uit. Goede voedselproductie wordt bepaald door respectvol om te gaan met natuur, plant, dier, mens en jezelf. Onze producten krijgen het DEMETER-keurmerk.

Kaasmakerij

Sinds juni 2021 hebben we onze eigen kaasmakerij waar we zelf kaas maken op een natuurlijke, ambachtelijke en energiearme wijze van onze eigen rauwmelk, en dat proef je.

Veehouderij

In de Veehouderij hebben de koeien hoorns en zijn de koeien antibiotica-vrij. De kalfjes blijven bij hun moeder en lopen van Pasen tot Kerst buiten. De koeien zijn een familiekudde. Er lopen 4 generaties koeien in de wei. De dieren liggen op stro in een heuvelstal. Dat is beter voor de koeien want zo behouden ze hun natuurlijke gedrag.

Tuinderij

Sinds 2021 is Imke Kuiper de tuinder op onze biologisch-dynamische tuinderij. Met hulp van haar vriend Martijn en enthousiaste vrijwilligers wordt een tal van groentes verbouwd, waarbij aandacht is voor de samenhang tussen mens, plant, bodem en dier. De groentes zijn te koop in de Ruimzicht marktkraam, in de boerderijwinkel en zijn te vinden in de groentepakketten.

Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel worden de producten verkocht afkomstig van de boerderij, aangevuld met streekproducten.

Inspiratiebron

Boerderij Ruimzicht wil een inspiratiebron zijn. De omgeving en de boerderij nodigen hier toe uit. Deze inspiratie werkt aanstekelijk voor iedereen die er komt. Klant, recreant, participant, medewerker en hulpvrager worden daar beter van.
Voor mensen die een tijdje willen meewerken op de boerderij, om tot rust te komen, bieden we een werkplek op de zorgboerderij. Verder is er regelmatig boerderijschool voor leerlingen van CBS Looschool te Zelhem en is er jaarlijks een kampeerweek voor eenoudergezinnen met kinderen.

Participatie, creatie en inspiratie staan centraal op het biologisch dynamisch bedrijf. Onder het motto ‘daar word je beter van’ wil Boerderij Ruimzicht nieuwe bedrijvigheid, nieuwe producten, nieuwe ideeën, werkgelegenheid en levendigheid op het platteland creëren. Een plek waar iedereen beter van wordt.

Blijf op de hoogte

Ontvang ons laatste nieuws met recepten en seizoensaanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.

Nieuwsbrief