Boerderij Ruimzicht

Boerderij Ruimzicht is een biologisch dynamisch melkveebedrijf met tuinderij. Boer Gerjo verzorgt het vee, Annet de boerderijwinkel en Jara heeft de zelfzuiveltak opgepakt met rauwmelkse echte kwark, roomkaas. We hebben een missie: 100% lokaal ondernemen met aandacht voor natuur, dier en mens. Zo blijven de kalfjes bij de koe, eten de koeien 100% lokaal voer, wekken we op de boerderij energie op en verkopen we verse producten lokaal. Boerderij Ruimzicht ligt in Halle. (vlakbij Doetinchem).

Biologisch Dynamisch

Ruimzicht zorgt voor een gezonde voedselproductie in een bewuste omgang met de aarde en de mens. De bewustwording naar buiten toe speelt daarbij een belangrijke rol. Dat doen we met Biologisch-dynamische landbouw. Deze aanpak zorgt voor natuur, plant, dier en mens. We putten de natuurlijke bronnen niet uit. Goede voedselproductie wordt bepaald door respectvol om te gaan met natuur, plant, dier, mens en jezelf. Onze producten krijgen het DEMETER-keurmerk.

Veehouderij

In de Veehouderij hebben de koeien hoorns en zijn de koeien antibiotica-vrij. De kalfjes blijven bij hun moeder en lopen van Pasen tot Kerst buiten. De koeien zijn een familiekudde. Er lopen 4 generaties koeien in de wei. De dieren liggen op stro in een heuvelstal. Dat is beter voor de koeien want zo behouden ze hun natuurlijke gedrag.

Tuinderij

Momenteel is er nog geen opvolging in de tuin en is er dit groeiseizoen helaas geen productie. We zoeken nog een tuinder.

Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel worden de producten verkocht afkomstig van de boerderij, aangevuld met streekproducten.

Inspiratiebron

Boerderij Ruimzicht wil een inspiratiebron zijn. De omgeving en de boerderij nodigen hier toe uit. Deze inspiratie werkt aanstekelijk voor iedereen die er komt. Klant, recreant, participant, medewerker en hulpvrager worden daar beter van.
Voor mensen die een tijdje willen meewerken op de boerderij, om tot rust te komen, bieden we een werkplek op de zorgboerderij. Verder is er regelmatig boerderijschool voor leerlingen van CBS Looschool te Zelhem en is er jaarlijks een kampeerweek voor eenoudergezinnen met kinderen.

Participatie, creatie en inspiratie staan centraal op het biologisch dynamisch bedrijf. Onder het motto ‘daar word je beter van’ wil Boerderij Ruimzicht nieuwe bedrijvigheid, nieuwe producten, nieuwe ideeën, werkgelegenheid en levendigheid op het platteland creëren. Een plek waar iedereen beter van wordt.

Boerderijwinkel is 21 en 22 april gesloten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.