Boerderij Ruimzicht

Boerderij Ruimzicht is een biologisch dynamisch melkveebedrijf met een tuinderij in Halle (Achterhoek). De missie van Boerderij Ruimzicht is natuur-inclusieve landbouw bedrijven en lokaal ondernemen met aandacht voor bodem, plant, dier en mens. Zo blijven de kalfjes bij de koe in de familiekudde waarin alle leeftijden samen opgaan, zijn de koeien vrijwel het hele jaar in de wei te vinden en is het bedrijf energie neutraal.

Onze boerderijproducten

Je kunt onze boerderijproducten online bestellen. Binnen een straal van 25 van Halle, kunnen we de producten leveren. Je kunt ook onze boerderijwinkel bezoeken boerderijwinkel die is op vrijdag en zaterdag geopend. En je vindt onze producten op de dinsdagochtendmarkt in Doetinchem. Hier verkopen zij o.a. Aurora’s kaas en ook vlees, groenten én rauwmelkse zuivelproducten van eigen bedrijf. Verder beschikt Boerderij Ruimzicht over een aangename ontmoetingsruimte wat haar zeer geschikt maakt voor boerderijeducatie, excursies en vergaderingen.
De boerderij wordt gerund door Gerjo, Annet en Jara. Gerjo en Jara zorgen voor het vee en Jara beheert daarnaast de marktkraam en samen met Annet de boerderijwinkel.

Biologisch Dynamisch

Ruimzicht zorgt voor een gezonde voedselproductie in een bewuste omgang met de aarde en de mens. De bewustwording naar buiten toe speelt daarbij een belangrijke rol. Dat doen we met Biologisch-dynamische landbouw. Deze aanpak zorgt voor natuur, plant, dier en mens. We putten de natuurlijke bronnen niet uit. Goede voedselproductie wordt bepaald door respectvol om te gaan met natuur, plant, dier, mens en jezelf. Onze producten krijgen het DEMETER-keurmerk.

Veehouderij

In de Veehouderij hebben de koeien hoorns en zijn de koeien antibiotica-vrij. De kalfjes blijven bij hun moeder en lopen van Pasen tot Kerst buiten. De koeien zijn een familiekudde. Er lopen 4 generaties koeien in de wei. De dieren liggen op stro in een heuvelstal. Dat is beter voor de koeien want zo behouden ze hun natuurlijke gedrag.

Tuinderij

Imke wordt de nieuwe tuinder: Hoera!!!! Ze zal samen met stagiaires van Warmonderhof komend seizoen een pracht van een tuinderij neer gaan zetten. We beginnen klein en overzichtelijk en groeien dan uit naar de oorspronkelijke 2 ha.. Meer nieuws volgt nog..

Boerderijwinkel

In de boerderijwinkel worden de producten verkocht afkomstig van de boerderij, aangevuld met streekproducten.

Inspiratiebron

Boerderij Ruimzicht wil een inspiratiebron zijn. De omgeving en de boerderij nodigen hier toe uit. Deze inspiratie werkt aanstekelijk voor iedereen die er komt. Klant, recreant, participant, medewerker en hulpvrager worden daar beter van.
Voor mensen die een tijdje willen meewerken op de boerderij, om tot rust te komen, bieden we een werkplek op de zorgboerderij. Verder is er regelmatig boerderijschool voor leerlingen van CBS Looschool te Zelhem en is er jaarlijks een kampeerweek voor eenoudergezinnen met kinderen.

Participatie, creatie en inspiratie staan centraal op het biologisch dynamisch bedrijf. Onder het motto ‘daar word je beter van’ wil Boerderij Ruimzicht nieuwe bedrijvigheid, nieuwe producten, nieuwe ideeën, werkgelegenheid en levendigheid op het platteland creëren. Een plek waar iedereen beter van wordt.

Blijf op de hoogte

Ontvang ons laatste nieuws met recepten en seizoensaanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en/of geef een like op facebook. Zo houden wij je op de hoogte van Boerderij Ruimzicht.

Nieuwsbrief