Beschrijving
Schouderkarbonade wordt gesneden van het bovenste deel van de karbonadestreng. Het heeft weinig bot, maar wel veel vet. Omdat vet een drager is van smaak, is het een smakelijk stuk vlees. Schouderkarbonade is van varken van eigen erf.
Bereiden
Een schouderkarbonade kan prima worden gebakken, maar ook stoven is heerlijk. Dankzij het vet zal hij niet uitdrogen. Hij heeft van alle soorten karbonade de langste bereidingstijd.
Leefkwaliteit
Onze varkens hebben een eigen buitengebied, waar ze naar harte lust in de modder kunnen wroeten. Daarnaast krijgen ze als extra lekkernij de wei (bijproduct van de kwark-/kaasmakerij), dit komt de smaak en malsheid van het vlees ten goede.
Demeter keurmerk
Al ons vlees is Demeter gecertificeerd. Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Hierbij staan een levende bodem, vitale voeding, biodiversiteit, dierenwelzijn en landbouw van de toekomst.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.