Boerderij Ruimzicht ontvangt de Groene Pluim

Boerderij Ruimzicht ontvangt de Groene Pluim

Met trots en delen we dat Boerderij Ruimzicht de Groene Pluim heeft ontvangen! Dit is een prachtige erkenning voor ons werk als biologisch-dynamisch landbouwbedrijf in Halle (gemeente Bronckhorst). Al drie generaties lang zetten wij ons in voor duurzame en circulaire landbouw, en dit wordt nu beloond met deze eervolle onderscheiding.

Onze boerderij, begonnen door de grootvader van Gerjo en nu gerund door Jara van Rooij en Gerjo Koskamp, heeft een rijke geschiedenis en een heldere visie voor de toekomst. We hebben de boerderij omgevormd tot een modern biodynamisch bedrijf, waar we smaakvolle zuivel, kaas, rauwe melk, vlees en groenten produceren die lokaal verkocht worden.

De accreditatiecommissie prees ons voor onze sterke worteling in duurzaamheid en innovatie, vooral op het gebied van circulariteit en klimaatactie. Dit komt tot uiting in verschillende initiatieven die bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's).

Onze Bijdragen aan de SDG's:

  • SDG 8 (Eerlijk Werk en Economische Groei): We bieden werkplekken aan vrijwilligers, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en zijn een gecertificeerd leerbedrijf voor stagiaires. Dit helpt mensen om zich te ontwikkelen en draagt bij aan de gemeenschap.
  • SDG 12 (Duurzame Consumptie en Productie): We werken met een gesloten kringloop op onze boerderij, waarbij we mineralen balanceren en vrijwel geen afvalstoffen produceren. Onze strostal zorgt voor hoogwaardige mest, en al onze melk wordt lokaal verwerkt en verkocht.
  • SDG 13 (Klimaatactie): We verminderen energiegebruik door de inzet van zonne-energie, efficiënte melkverwerking en het vermijden van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Onze 146 zonnepanelen voorzien in de elektriciteitsbehoefte van de boerderij en onze elektrische machines.
  • SDG 17 (Partnerschap om Doelen te Bereiken): We werken samen met verschillende partners zoals Distreko, stichting Landschapsbeheer Gelderland, en Slowfood Achterhoek om kennis te delen en een breder assortiment aan te bieden.

Deze erkenning motiveert ons om door te gaan op de ingeslagen weg en onze impact op het milieu verder te verkleinen. We zijn enorm dankbaar voor de steun van onze gemeenschap, partners en alle vrijwilligers die ons helpen dit mogelijk te maken.

Conclusie De Groene Pluim is een bevestiging van onze inzet voor duurzaamheid en innovatie. We blijven streven naar een nog betere toekomst voor ons bedrijf en de wereld om ons heen. Samen maken we het verschil!

Terug naar blog