Achterhoekse BergKaas

Onze kaas is een nieuwe soort in Nederland. Het recept voor bergkaas, zoals dat in de Alpen en de Pyreneeën gemaakt wordt, rauwmelks uiteraard, gebruiken we als basis. Vervolgens hebben we dit recept aangepast en bedrijfseigen gemaakt. Kenmerkend is de eetbare natuurkorst, die een belangrijk deel van de smaak van de kaas bepaalt. We hanteren meerdere methoden om deze korst lekker en bijzonder te maken. We hebben gekozen voor rijping van de kaas in een kelder, voorzien van sedum-dak en met muur- en vloerslangen zodat we zowel kunnen koelen met koud grondwater als verwarmen met hout gestookt warm water; innovatief en duurzaam. 

 

Wil je meer weten?

Op de website milk & health vind je meer informatie over rauwe melk en rauwmelkse producten. Wat zijn de gezonheidsvoordelen? Welke risico's zijn er? Deze website biedt de antwoorden, inclusief wetenschappelijke onderbouwing.

Bezoek de website milkandhealth.com